Ingatlanértékesítéssel kapcsolatban egyre gyakrabban találkozhatunk a Home Staging kifejezéssel, ami az ingatlan "színpadra állítását" vagyis felkészítését és fókuszba állítását jelenti. Célja az ingatlan legelőnyösebb bemutatása a leendő vásárlók számára, megmutatva a benne rejlő lehetőségeket, vonzóvá téve és kiemelve azt a széles kínálatból.

Eredeti hazája az USA, ahol az ingatlanközvetítői szakma 100  éves múltra tekint vissza és nagy hagyománya van az ingatlanok profi bemutatásának. 

A Home Staging lehetőségei széles skálán mozognak, az egyszerű rendrakástól és profi fotózástól kezdve a lakás átrendezésén vagy üres lakás esetén berendezésén át, a kisebb javítások, felújítások, átalakítások elvégzéséig. Ennek megfelelően a szükséges anyagi ráfordítás is változó - szerény eszközökkel is jelentős eredményt érhetünk el.

A gyakorlat bizonyítja, hogy a felkészített ingatlanok rövidebb idő alatt és magasabb áron kelnek.

A Home Staging szolgáltatást irodánkban kedvezményekkel, személyre szabott formában vehetik igénybe ügyfeleink. 

Az alábbi eladott és kiadott lakásainkban készült képek magukért beszélnek - vajon melyiket találják vonzóbbnak, előtte vagy utána?

Eladó lakás

XIV. kerületi újszerű építésű téglalakás, átalakítással, felújítással, berendezéssel dekorálással.

A 49 m2-es, eredetileg kétszobás lakást a mellette lévő lakással egybe nyitva vásárolták meg a tulajdonosok, ezért nem volt benne konyha és az eredeti bejárat nem volt használatban, itt egy tároló volt kialakítva. Mivel úgy döntöttek, hogy a lakást újra leválasztják, és eladják, felújítandóként hirdettük meg. Bár az irányárat jól meghatároztuk figyelembe véve a lakás állapotát és a piacon lévő hasonló ingatlanok árát, 4 hónap alatt sok érdeklődő volt, azonban az átalakítástól a legtöbben mégis visszariadtak. 1-2 ajánlat érkezett csak az irányártól 10-15%-al alacsonyabb összegről, amit a tulajdonosok nem találtak megfelelőnek.

Ezért úgy döntöttek, hogy élnek a Home Staging adta lehetőséggel, az átalakítást maguk végzik el, majd berendezve, kulcsrakészen kerüljön újra piacra az ingatlan. Az egyik szoba átalakult amerikai konyhás nappalivá, a másik szoba új színekkel kellemes hálószobává. A kamra lebontásával praktikus előszoba jött létre. Az előtér, a nappali és a háló is új burkolatot kapott. A fürdőszoba és a WC nem szorult felújításra, csak tisztasági festés és dekorálás történt. 

A lakást bútorokkal és dekorációkkal felkészítve hirdettük meg újra az eredeti irányárnál 35%-al magasabb áron. Az ingatlan 6 héten belül alku nélkül elkelt! 

Az átalakítás költségeit is figyelembe véve, a tulajdonosok az eredeti, felújítandó állapotra érkezett ajánlatokhoz képest 23,5%-os plusz bevételt könyvelhettek el!


ELŐTTE


 UTÁNA


ELŐTTE


UTÁNA


ELŐTTE


UTÁNA


ELŐTTE


UTÁNA


ELŐTTE


UTÁNA


Kiadó lakás


II. kerületi, felújított stúdiólakás felkészítése berendezéssel és dekorációval.

Az 56 m2-es, 1 szobás lakás az átalakulás eredményeként hamar új bérlőre talált, a hasonló ingatlanoknál szokásos bérleti díjnál 14%-al magasabb áron.


ELŐTTE


UTÁNA


ELŐTTE

UTÁNA

Ha érdeklődik Home Staging szolgáltatásunk iránt, személyre szabott tanácsadásért és ajánlatért vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvételi űrlap

A *** megjelölt elemek megadása kötelező!